FOLKLORNI ANSAMBL "LADA" VRŠI PRIJEM NOVIH ČLANOVA U                                                                DEČIJI ANSAMBL

Škola folklora za decu je najpoznatija škola ove vrste u Srbiji. Osnovni cilj je stvaranje igrača za izvođački dečji ansambl.Polaznici škole folklora su deca uzrastaod 7 do 14 godina, koja imaju malo ili uopšte nemajuiskustva u ovoj vrsti umetnosti. Deca u školi uče da, slušajućimuziku, osete ritam i usklade svoje igračke pokrete.Posebno je važno pedagoško i kulturno vaspitavanje polaznikau ophođenju prema predavačima, društvu i okruženju u kome rade i žive.Program škole folklora je koncipiran tako da deca kroz igrusavladaju osnovne ritmove i uz te ritmove nauče predviđene korake,uvežbaju plastiku pokreta celokupnog tela, nauče izvorne pesmicekoje prate njihovu igru (na taj način kombinuju igru sa pesmom),nauče pravilno da dišu prilikom igre i kroz razne vežbe zagrevanjaojačaju i pripreme svoje telo za buduće, veće, napore koji ih čekaju.Igranjem u sali, oni postaju dobri drugari, i navikavaju se jedni na druge.Naročito je bitno navikavanje dečaka na devojčice i obrnuto,što se u njihovom uzrastu vrlo teško i sporo ostvaruje.Tokom časova kod dece će se razvijati disciplina, kreativnost,motorika, muzikalnost, maštovitost, koordinacija, timski duh,samopouzdanje i osećaj zajedništva.

 
                                                       OMLADINSKI ANSAMBL

Omladinski ansambl okuplja mlade ljude i umetnike uzrasta između 15 i 30 godina. Osnovni cilj jeste da omladinci folklor počnu da doživljavaju kao umetnost a sebe kao mlade izvođače i čuvare narodne igre, pesme, muzike i tradicije kao i druženje i putovanja.


                                                             ANTI-STRES GRUPA


Da bi se izbegle pogubne posledice stresa, lekari preporučuju smeh, igru i druženje. To već znaju članovi Anti-stres folklorne grupe našeg ansambla. Na ovaj način možete da se rekreirate i budete u kondiciji a ukoliko želite i da nastupate širom Srbije i u inostranstvu.


                                                                 REKREATIVCI

Probe folklora su namenjene svima koji žele rekreativno da se bave narodnom igrom, a imaju više od 60 godina. Folklor je dobar način da ostanete vedri pozitivni i fizički aktivni. Prethodno znanje i igračko iskustvo nije potrebno!
                                           
                   

                                     Dođite da zajedno igramo, putujemo i družimo se !

                                                                             *


 Zainteresovani mogu da se prijave na navedene telefone pozivom ili SMS, Viber i WhatsApp porukom, elektronskom poštom ili porukom na našoj Facebook stranici Folklorni ansambl "Lada" kao i na Instagram stranici lada_folk_serbia.

U poruci navedite ime i prezime i godište.


Prijave ćemo primati do 20. septembra nakon čega ćemo formirati grupe i obavestiti vas o terminima održavanja proba (treninga).                                                    Škola folklora za decu radiće dva puta nedeljno,

                                                                           od 19 do 20 časova,


                                                     omladinski ansambl takođe dva puta nedeljno,

                                                                              оd 20 do 22


                                              kao i anti-stres rekreativna grupa dva puta nedeljno,

                                                                           od 20 do 21.30


                                                dok će grupa „Treće doba“ raditi jednom nedeljno

                                               (vreme održavanja proba dogovorićemo naknadno). 
Powered by WebExpress